Glas uspjeha: Tomislav Katić, osnivač i direktor tvrtke ORSUS grupa

U našoj novoj uspješnoj priči mjeseca donosimo vam svjedočanstvo Tomislava Katića, osnivača i direktora tvrtke ORSUS grupa, ovlaštene za stručne poslove zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša i tehničkih ispitivanja, koja svoje usluge pruža u preko 1000 pravnih subjekata, među kojima su Ledo d.d., Končar D&ST, Croatia Osiguranje dd, Jadranka d.d., Pet Centar, DOK-ING, OLMYPUS, Polleo Sport i ostali.

Osim svoje poslovne pozicije, Tomislav je i predsjednik te igrač kluba američkog nogometa Zagreb Patriots s kojima je višestruki prvak Hrvatske i osvajač medalja u nekoliko međunarodnih natjecanja. Također je ponosni suprug i otac troje djece.

Tomislave, osnivač ste i direktor uspješne kompanije Orsus grupa d.o.o., što Vas je potaknulo na razvoj Vaših liderskih vještina i dolazak na našu akademiju ?

S obzirom na svakodnevne izazove u privatnom i poslovnom životu, imao sam potrebu osvijestiti, otkriti i ojačati svoje kvalitete, promijeniti stečene navike i bolje upoznati samog sebe, kako bi postao bolja verzija sebe i u konačnici nastavio put kojem sam i krenuo kada sam postao suprug, roditelj i u konačnici i poduzetnik.

Kako su Vam znanja koja ste dobili na edukacijama pomogla u vođenju vašeg tima?

Za pokretanje i vođenje tvrtke, danas, nije važna samo ideja već podrška obitelji, želja za uspjehom, poznavanje tržišta i suradnici koji dijele vaše vrijednosti i vizije. Sposobnost upravljanja timom najvažniji je od triju imperativa dobrog lidera. Preciznije, riječ je o stvaranju tima i upravljanju njime, a nakon toga slijedi upravljanje samim sobom i mrežom.

Pohađanjem New Code Leadership & coaching akademije savladao sam tehnike i alate koji mi omogućuju bolju komunikaciju i shvaćanje, kako drugih ljudi tako i samog sebe, pogotovo u određenim situacijama u kojima se prije pohađanja akademije nisam snalazio na najbolji mogući način. Svi imamo određene mane i slabosti koje nam je ponekad teško prihvatiti, ali se s njima treba naučiti nositi.

Koriste li Vam znanja i u privatnom životu?

Izazovi kojima smo svi izloženi svakodnevno podrazumijevaju nužnost rada na sebi. Smatram to osobnom higijenom. Poduzetnicima je danas gotovo nemoguće razdvajati posao od obitelji, pogotovo kada gradite tvrtku od nule, gdje se svakodnevno javljaju izazovi koje morate svladavati. U takvim okolnostima često se atmosfera u poslovnom okruženju prenosi i na privatno. Shvatio sam da moram preuzeti odgovornost i maksimalno zaštititi svoju obitelj od turbulencija koje svakodnevno poslovno prolazim. New Code Leadership & coaching akademija se pokazala pravim rješenjem.

Koje tehnike biste izdvojili kao one koje su se Vama pokazale najvažnije i zašto?

Ne mogu izdvojiti niti jednu „najvažniju“ tehniku, s obzirom da se različite tehnike mogu koristiti u različitim situacijama. Kada bih morao izabrati jednu, rekao bi da najviše koristim sidrenje. Sidrenje  je proces u kojem određeni podražaj povezujemo s točno određenim stanjem. Sidrenje može biti vizualno, auditivno i kinestetičko, ovisno o tome što nam najviše pomaže da dođemo u željeno stanje (zonu), što je meni izuzetno važno u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Kome biste preporučili New Code Leadership akademiju?

Svakome tko je spreman preuzeti odgovornost, neovisno o kojoj životnoj ulozi pričamo. To može biti uloga roditelja, supruga, direktora, kolege ili nešto treće. Kao što sam naveo i ranije, smatram da je rad na sebi osobna higijena i iako će svatko od nas drugačije definirati rad na sebi, uvijek postoji područje na kojem možete poboljšati svoje kompetencije. Ukoliko nemate ideju odakle krenuti, preporučam New Code Leadership akademiju.

 

Ako i Vas zanima New Code Leadership & coaching akademija, želite naučiti kako se staviti u željeno stanje (zonu) ili naučiti kako voditi svoj tim, prijavite se OVDJE.