Napravite svoj Vision Board

Najčešće kada definiramo poslovni ili životni cilj to činimo na provjereno učinkovit način. Vodimo računa da cilj bude Mjerljiv, Vremenski određen, Dostižan, Realističan i Ostvariv. Međutim, bez obzira koliko dobro postavili ciljeve, ponekad se ne uspijemo dovoljno motivirati za njihovo ostvarenje.

Kako biste otišli korak dalje i povećali svoju motivaciju, važno je kroz ciljeve prožeti svoju osobnost i život na zabavan i kreativan način. Jedan od vrlo zanimljivih i djelotvornih načina je primjena tehnike Vision Board.

Vision board je alat koji možete iskoristiti kako biste svoje ciljeve objedinili na višoj razini i dali im širi smisao. Možete ga izraditi sami kao poster, plakat, pano ili  slide u elektronskom obliku.

Vision board doprinosi ostvarenju ciljeva na više načina. Možete ga koristiti kao orijentir i pomoć pri odlučivanju. Vjerujem kako se mnogima od Vas često dogodi “skakanje” sa zadatka na zadatak, što prouzrokuje stres i slabi fokus na ciljeve, stoga se prepustite automatskom rasuđivanju. Vision Board je tu kako bi Vas usmjerio i podsjetio na Vaše dugoročne ciljeve. Vision board aktivira maštu i kreativne procese u pozadini koji stvaraju nove ideje te otvaraju um za prepoznavanje prilika i potencijalnih resursa za ostvarenje ciljeva. To je potvrđeno i u istraživanjima sveučilišnih profesora i znanstvenika Amande Shantz (University of Tilburg) i Garya P. Lathama (Univesity of Toronto). Rezultati istraživanja ukazuju na činjenicu kako su zaposlenici, koji su uredu imali sliku žene koja pobjeđuje u utrci, u usporedbi s onima koji nisu imali sliku, na brainstorming zadatku imali više ideja, prikupili više novca za humanitarnu akciju te pokazali veću motivaciju za postignućem. To je bio učinak samo jedne slike koju zaposlenici nisu sami birali. Možete samo zamisliti kakav je potencijalni učinak Vision Boarda koji sami osmislite i izradite.

Prije nego krenete sa samom izradom Vision Boarda, važno je razmisliti o tome što želite postići u poslu, životu, u osobnom i poslovnom razvoju vodeći se osobnim vrijednostima, misijom i vizijom. Jednako tako, važno je znati što Vas motivira kako biste dobili vlastitu čarobnu formulu uspjeha, orijentir na svome putu i misao vodilju.

Ukoliko želite saznati više o raznim kreativnim tehnikama i alatima koje Vam mogu pomoći u definiranju Vašeg puta i pritom naučiti razmišljati izvan okvira te otići s nekim novim idejama i poznanstvima, pridružite nam se na radionici “Vizija mog uspjeha” 6.12. od 18 do 20.30. Imamo još 3 slobodna mjesta. Prijavite se još danas.