Glas uspjeha: Vesna Gržan, voditeljicu razvoja servisne mreže u tvrtki Robert Bosch

Vesna Gržan, naša polaznica i draga prijateljica, voditeljica je razvoja servisne mreže za Hrvatsku, Bosnu & Hercegovinu i Sloveniju u tvrtki Robert Bosch d.o.o. Završila je Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu i ima bogato dvadesetgodišnje radno iskustvo kroz koje se specijalizirala u automobilskom segmentu poslovanja. Vesna je završila New Code Leadership akademiju, a kako joj je to pomoglo u osobnom i poslovnom životu, pročitajte u nastavku:

1.Vesna, u Partus akademiji završili ste New Code Leadership akademiju. Možete li nam reći koja je bila vaša motivacija za upis?

Iz razgovora s nekoliko poznanika koji su prije nekoliko godina prošli NLP trening dobila sam prve povratne informacije koje su bile izuzetno pozitivne. Tema me je zainteresirala jer sam vidjela veliki potencijal primjene ovakve vrste znanja u poslovnoj i privatnoj sferi života. Današnji tempo poslovanja zahtijeva brzu prilagodbu promjenama te promptnu reakciju, a sadržaj ovog treninga mi je upravo garantirao tehnike, alate i modele koji bi mi omogućili postizanje izvrsnosti.

2. Kako su vam znanja koja ste dobili na akademiji pomogla u poslovanju?

Komunikacija je presudna u vrsti posla kojim se ja bavim. Bez dobre komunikacije, obostranog razumijevanja i prilagodbe potrebama posla i partnera, ne bi mi bilo moguće ostvarivati zadane ciljeve. Krenula sam prvenstveno od sebe i svojih postupaka kako bih razumjela reakcije i postupke drugih ljudi. Svatko od nas je osoba koja različito komunicira i sama ta spoznaja bila mi je poticaj za razmišljanje izvan uobičajenih okvira. Naučila sam koji su moji pokretači te kako primam informacije iz vanjskog svijeta te kako se prilagoditi onima koji na različit način od mog primaju te iste informacije.

Stečeno znanje oko pravilnog postavljanja ciljeva te učinkovitih strategija u poslovanju rezultirale su mojim lakšim snalaženjem u poslovnim situacijama koje su mi bile nove i zahtijevale su drukčiji pristup od uobičajenog.

3.Koriste li vam znanja i u privatnom životu?

Apsolutno. Promjene su vidljive ne samo u poslovnoj nego i u privatnoj sferi. Naučila sam bolje upravljati samom sobom, osvijestila sam kako djelujem iz svjesnog ili iz nesvjesnog dijela uma te sam zapravo pobijedila samu sebe. Ta unutrašnja promjena bila je vidljiva i poticajna za moju okolinu na način da su njihove reakcije na određene konfliktne situacije s kojima se svi suočavamo bile različite od uobičajenih i očekivanih. Ovaj trening je utjecao i na promjenu nekih mojih uvjerenja te sam spoznala koliko je velik prostor za moje daljnje usavršavanje.

4. Koje tehnike biste izdvojili kao one koje su se vama pokazale najvažnije i zašto?

Perceptivne tehnike koristim gotovo svakodnevno. Kod bilo kakvih dvojbi ili nejasnoća stavim se u ulogu neutralnog promatrača i u tuđe cipele. Nakon toga situacija izgleda sasvim drukčije od prvobitne. Osim toga bih preporučila i meta pitanja koji su odličan alat ukoliko želite poboljšati komunikaciju. Sistemski coaching je također korisna tehnika, a namijenjen je upravo ljudima koji žele dobiti uvid u određenu situaciju. Tehnika koja je na mene ostavila najveći dojam i izazvala najjaču želju za promjenom je postavljanje vrijednosti u različitim područjima života jer ono što nam je bitno nas motivira i pokreće u životu.

5. Kome biste preporučili New Code Leadership akademiju?

New Code Leadership akademiju toplo preporučujem svima onima koji se hrabro žele suočiti sa samim sobom te sa svim poslovnim i privatnim izazovima, svima onima kojima je izvrsnost u životu odluka i trajno usmjerenje kojem streme.

 

Pridružite nam se na New Code Leadership & coaching akademiji još danas. Upisi u tijeku.